Idyllien & våra butiker - "vi säljer bra saker för att göra bra saker"

ALL VINST TILL VÄLGÖRENHET

Idyllien är ett verktyg för Idyllienhoppet, men också en plattform för olika samarbeten där företag och privatpersoner tillsammans skapar värden. Sedan Idyllienhoppet grundades år 2017 har vi tillsammans samlat ihop över 360.000 kronor. Dessa medel används till projekt kring familjer med svårt sjuka barn, med målet att förbättra tillvaron under längre sjukhusvitselser.

Idyllien drivs som ett AB, men utan eget vinstuttag - Idyllienhoppet består av ett öronmärkt klientmedelskonto helt låst för projekten och belastat inte med några som helst administrativa kostnader. En donation på 10 kr till kontot betyder att 10 kr används oavkortat i projekten. Verksamheternas ekonomi överses självklart av extern redovisningsfirma och auktoriserad revisor.

BUTIKEn

Vår första butik öppnade i Visby (år 2010), i samma hus som familjen har sitt andra hem. Vår vackra butik och unika produkter gjorde oss snabbt till ett besöksmål för både turister och gotlänningar. 

Våra produkter är inspirerade av det liv vi själva lever på Gotland. Hos oss hittar du doftprodukter för hemmet och kroppen inspirerade av ön samt underbara vävda badtextilier, inredning, accessoarer och presenter. De flesta produkter har vi tagit fram själva och de finns bara att köpa hos oss. Vi kryddar även sortimentet med noga utvalda skatter från våra resor till när och fjärran och väljer då främst handgjorda och småskaligt producerade föremål. Framförallt säljer vi bara det vi själva älskar! 

Våra kunder är våra vänner. Det har vi haft som tanke från starten och refererar oftast till våra kunder som våra ”Idyllienvänner”. Med detta synsätt, i kombination med vårt högkvalitativa sortiment av klokt producerade och fint designade varor har vi vunnit våra kunders förtroende och lojalitet. Idyllien har nämligen en mycket hög frekvens av återkommande kunder och mycket få returer av varor. Båda dessa markörer är viktiga för Idylliens varumärke och företagskultur. Vi har som varumärke blivit kända för kvalité, prisvärda produkter och personlighet.

Idyllien har en fysisk butik: Visby (sommarsäsong) samt webbshop. (www.idyllien.se). Vi är även aktiva på Facebook och Instagram. Vi blir förstås jätteglada om ni följer oss!