BAKGRUND

Vår yngsta dotter Leia gick bort i cancer och vi vet att det är en hel familj som drabbas, inte bara den som blir sjuk. Vi startade Idyllien som ett positivt familjeprojekt under en tid då vi kämpade mot hennes cancer. Det var så viktigt att försöka njuta av livet när vi kunde. Nu finns inte Leia hos oss längre, men Idyllien gjorde en stor skillnad för vår familj som en kreativ plattform vi kunde samlas kring när det var som svårast. Därför har vi bestämt oss för att Idyllien ska få göra skillnad för andra familjer med svårt sjuka barn. 

Idyllienhoppet är nu under uppstart och vi räknar med att vara igång med vårt första projekt redan våren 2017. Vår första givarinsats kommer fokusera på kreativ och meningsfull sysselsättning för familjer som vårdar sina barn på sjukhus under längre perioder. Vi vet att detta är en tid som innebär oerhört mycket isolering och väntan för familjen. Flera vårdavdelningar runt om i landet är i nuläget mycket pressade vad gäller ekonomi och patienttryck, och det första man drar in på är det där lilla extra som ofta gör tillvaron lite mer uthärdlig. 
Det är där Idyllienhoppet vill vara med och göra skillnad! Vi har direktkontakt med vårdpersonal på flera sjukhus samt övergripande verksamheter (såsom pedagogiska resurscentrum) för att se till att vi fokuserar vår insats på rätt ställe inom ett visst sjukhus.

 

VÅRT FÖRSTA MÅL

Vårt första insamlingsmål är 10.000 kronor som kommer att användas till lustfyllt och kreativt pyssel- och lekmaterial för familjer på sjukhus.